Фарширований перець болоньєзе 

Зображення рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ:

  •  4 великих болгарських перці
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 300 г яловичого або свинячого фаршу
  • 1 склянка вареного рису
  • 1,5 склянки соусу Болоньєз ТМ СМАЧНА КУХНЯ
  • 1/2 склянки води або бульйону
  • Сіль та чорний перець (за смаком)
  • 1 склянка подрібненого сиру

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розігрійте духовку до 190°C.
  2. Розріжте болгарський перець навпіл, видаліть насіння і покладіть його зрізом догори у форму для запікання.
  3. Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні.
  4. Додайте цибулю і обсмажуйте 3-4 хвилини до м’якості. Додайте часник і смажте 30 секунд.
  5. Додайте фарш і готуйте 5-7 хвилин, перемішуючи, поки він не підрум’яниться.
  6. Всипте відварений рис і соус Болоньєзе. Добре перемішайте.
  7. Тушкуйте 5 хвилин, додаючи воду або бульйон, якщо суміш занадто густа.
  8. Посоліть та поперчіть за смаком.
  9. Ложкою викладіть начинку в кожну половинку перцю, злегка притискаючи.
  10. Накрийте форму для запікання фольгою і запікайте 25 хвилин.
  11. Зніміть фольгу і посипте кожен фарширований перець зверху подрібненим сиром.
  12. Запікайте ще 10-15 хвилин, не накриваючи форму, або поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
  13. Дайте фаршированим перцям відпочити 5 хвилин перед подачею.