Лазанья Болоньєзе

Зображення рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ:

  •  1 ст.л. оливкової олії
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г яловичого або свинячого фаршу
  • 2 склянки соусу Болоньєз ТМ СМАЧНА КУХНЯ
  • 1/2 склянки води або бульйону
  • Сіль та чорний перець (за смаком)
  • 9-12 листів лазаньї
  • 2 склянки подрібненого сиру
  • Соус бешамель (рецепт нижче)
  • Свіже листя базиліка

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні.
  2. Обсмажте цибулю протягом 3-4 хвилин до м’якості, потім додайте часник і готуйте 30 секунд.
  3. Додайте яловичий/свинячий фарш і готуйте 5-7 хвилин, перемішуючи, поки він не підрум’яниться.
  4. Додайте соус Болоньєз і тушкуйте 5-10 хвилин.
  5. Якщо соус занадто густий, додайте 1/2 склянки води або бульйону. Посоліть та поперчіть.
  6. Приготуйте бешамель: у каструлі розтопіть 2 ст.л. вершкового масла на середньому вогні. Всипте 2 ст.л. борошна і готуйте 1 хвилину, постійно збиваючи. Поступово додайте 1,5 склянки молока, збиваючи до загустіння (близько 5 хвилин). Посоліть, поперчіть, додайте дрібку мускатного горіха.
  7. Розігрійте духовку до 180°C.
  8. У форму для запікання нанесіть на дно тонкий шар м’ясного соусу.
  9. Додайте листи лазаньї.
  10. Нанесіть 1/3 м’ясного соусу.
  11. Додайте 1/3 соусу бешамель і посипте сиром.
  12. Повторіть шари ще два рази, завершуючи зверху м’ясним соусом і сиром.
  13. Накрийте форму фольгою і запікайте 30 хвилин.
  14. Зніміть фольгу, посипте сиром і випікайте без кришки ще 10-15 хвилин до золотистого кольору.
  15. Дайте лазаньї відпочити 10 хвилин перед тим, як нарізати.
  16. Прикрасьте свіжим листям базиліка і подавайте гарячою.