Домашній соус барбекю (з томатною пастою)

Зображення рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ:

  •  1 склянка томатної пасти ТМ СМАЧНА КУХНЯ
  • 1/2 склянки яблучного оцту
  • 1/4 склянки меду або коричневого цукру
  • 2 ст.л. вустерширського соусу
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 1 ч.л. часникового порошку
  • 1/2 ч.л. цибулевого порошку
  • 1/2 ч.л. кайєнського перцю
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. чорного перцю
  • 1/2 склянки води

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Змішайте всі інгредієнти в каструлі на середньому вогні.
  2. Добре збийте і доведіть до кипіння. Варіть 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Відрегулюйте консистенцію, додавши води, якщо вона занадто густа. Спробуйте на смак і додайте приправ, якщо потрібно.
  4. Дайте охолонути, потім зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 2 тижнів.
  5. Використовуйте як соус, маринад або глазур для м’яса та овочів, приготованих на грилі.