Філе лосося теріякі на подушці з овочів

Зображення рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для лосося:

  • 2 філе лосося
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • Сіль та чорний перець (за смаком)
  • 1/2 склянки помідорів черрі
  • 1 склянка суцвіть броколі
  • 6-8 спаржі
  • 1/2 склянки соусу теріякі TM KIM CHI
  • 1/4 склянки соєвого соусу TM KIM CHI
  • 1 склянка води
  • 2 ст.л. меду або коричневого цукру
  • 1 ст.л. рисового оцту
  • 1 ч.л. кунжутної олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. імбиру
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю + 2 ст.л. води

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У невеликій мисці збийте соус теріякі, соєвий соус, воду, мед, рисовий оцет, кунжутну олію, часник та імбир.
  2. В окремій невеликій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль з 2 ст.л. води. Відставте в сторону.
  3. Нагрійте 1 ст.л. олії в сковороді на середньому вогні.
  4. Приправте філе лосося невеликою кількістю солі і чорного перцю.
  5. Обсмажте лосось, спочатку шкірою вниз, протягом 3-4 хвилин до хрусткої скоринки. Переверніть і смажте ще 2-3 хвилини до повної готовності.
  6. Зніміть зі сковороди і відставте в сторону.
  7. У ту ж сковороду додайте броколі та спаржу. Обсмажуйте протягом 2 хвилин.
  8. Додайте помідори черрі та смажте ще 1 хвилину.
  9. Влийте підготовлений соус теріякі і доведіть до кипіння.
  10. Додайте суспензію кукурудзяного крохмалю і дайте соусу трохи загуснути протягом 2-3 хвилин.
  11. Ложкою викладіть овочі та соус на тарілку.
  12. Зверху викладіть обсмажене філе лосося.