Філе лосося теріякі на подушці з овочів
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для лосося:
- 2 філе лосося
- 1 ст.л. рослинної олії
- Сіль та чорний перець (за смаком)
- 1/2 склянки помідорів черрі
- 1 склянка суцвіть броколі
- 6-8 спаржі
- 1/2 склянки соусу теріякі TM KIM CHI
- 1/4 склянки соєвого соусу TM KIM CHI
- 1 склянка води
- 2 ст.л. меду або коричневого цукру
- 1 ст.л. рисового оцту
- 1 ч.л. кунжутної олії
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. імбиру
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю + 2 ст.л. води
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- У невеликій мисці збийте соус теріякі, соєвий соус, воду, мед, рисовий оцет, кунжутну олію, часник та імбир.
- В окремій невеликій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль з 2 ст.л. води. Відставте в сторону.
- Нагрійте 1 ст.л. олії в сковороді на середньому вогні.
- Приправте філе лосося невеликою кількістю солі і чорного перцю.
- Обсмажте лосось, спочатку шкірою вниз, протягом 3-4 хвилин до хрусткої скоринки. Переверніть і смажте ще 2-3 хвилини до повної готовності.
- Зніміть зі сковороди і відставте в сторону.
- У ту ж сковороду додайте броколі та спаржу. Обсмажуйте протягом 2 хвилин.
- Додайте помідори черрі та смажте ще 1 хвилину.
- Влийте підготовлений соус теріякі і доведіть до кипіння.
- Додайте суспензію кукурудзяного крохмалю і дайте соусу трохи загуснути протягом 2-3 хвилин.
- Ложкою викладіть овочі та соус на тарілку.
- Зверху викладіть обсмажене філе лосося.