Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні.
Обсмажте цибулю протягом 3-4 хвилин до м’якості, потім додайте часник і готуйте 30 секунд.
Додайте яловичий/свинячий фарш і готуйте 5-7 хвилин, перемішуючи, поки він не підрум’яниться.
Додайте соус Болоньєз і тушкуйте 5-10 хвилин.
Якщо соус занадто густий, додайте 1/2 склянки води або бульйону. Посоліть та поперчіть.
Приготуйте бешамель: у каструлі розтопіть 2 ст.л. вершкового масла на середньому вогні. Всипте 2 ст.л. борошна і готуйте 1 хвилину, постійно збиваючи. Поступово додайте 1,5 склянки молока, збиваючи до загустіння (близько 5 хвилин). Посоліть, поперчіть, додайте дрібку мускатного горіха.
Розігрійте духовку до 180°C.
У форму для запікання нанесіть на дно тонкий шар м’ясного соусу.
Додайте листи лазаньї.
Нанесіть 1/3 м’ясного соусу.
Додайте 1/3 соусу бешамель і посипте сиром.
Повторіть шари ще два рази, завершуючи зверху м’ясним соусом і сиром.
Накрийте форму фольгою і запікайте 30 хвилин.
Зніміть фольгу, посипте сиром і випікайте без кришки ще 10-15 хвилин до золотистого кольору.
Дайте лазаньї відпочити 10 хвилин перед тим, як нарізати.
Прикрасьте свіжим листям базиліка і подавайте гарячою.