ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 склянка довгозернистого білого рису
- 1 ст.л. оливкової олії
- 3 ст.л. томатної пасти ТМ СМАЧНА КУХНЯ
- 2 склянки курячого або овочевого бульйону
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. кмину
- 1/2 ч.л. часникового порошку
- 1/4 ч.л. чорного перцю
- 1/2 ч.л. копченої паприки
- 1/4 склянки горошку
- 1/4 склянки нарізаної кубиками моркви
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Промийте рис під холодною водою, поки вода не стане прозорою. Добре відцідити воду.
- Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додайте рис і обсмажуйте 2-3 хвилини до легкого золотистого кольору.
- Додайте томатну пасту і готуйте 1-2 хвилини.
- Додайте бульйон, сіль, кмин, часниковий порошок, чорний перець і паприку. Добре перемішайте.
- Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
- Якщо використовуєте горошок та моркву, додайте їх в останні 5 хвилин приготування.
- Вимкніть вогонь і дайте рису настоятися під кришкою 5 хвилин.