Рис з томатною пастою (Arroz Rojo)

Зображення рецепту

ІНГРЕДІЄНТИ:

  •  1 склянка довгозернистого білого рису
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 3 ст.л. томатної пасти ТМ СМАЧНА КУХНЯ
  • 2 склянки курячого або овочевого бульйону
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. кмину
  • 1/2 ч.л. часникового порошку
  • 1/4 ч.л. чорного перцю
  • 1/2 ч.л. копченої паприки
  • 1/4 склянки горошку
  • 1/4 склянки нарізаної кубиками моркви

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Промийте рис під холодною водою, поки вода не стане прозорою. Добре відцідити воду.
  2. Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Додайте рис і обсмажуйте 2-3 хвилини до легкого золотистого кольору.
  3. Додайте томатну пасту і готуйте 1-2 хвилини.
  4. Додайте бульйон, сіль, кмин, часниковий порошок, чорний перець і паприку. Добре перемішайте.
  5. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
  6. Якщо використовуєте горошок та моркву, додайте їх в останні 5 хвилин приготування.
  7. Вимкніть вогонь і дайте рису настоятися під кришкою 5 хвилин.