ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 ст.л. вершкового масла або оливкової олії
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 3 ст.л. томатної пасти ТМ СМАЧНА КУХНЯ
- 4 склянки овочевого або курячого бульйону
- 1 ч.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. чорного перцю
- 1/2 ч.л. сушеного базиліка
- 1/2 склянки жирних вершків (за бажанням, для вершковості)
- 2 ст.л. подрібненого свіжого базиліка
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Нагрійте вершкове масло або оливкову олію в каструлі на середньому вогні. Обсмажте цибулю та часник протягом 3-4 хвилин до м’якості.
- Додайте томатну пасту і готуйте 2 хвилини до карамелізації.
- Додайте бульйон, цукор, сіль, перець і сушений базилік. Добре перемішайте і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
- Збийте суп занурювальним блендером для отримання більш однорідної консистенції (за бажанням).
- Додайте жирні вершки або кокосове молоко для вершкового варіанту.
- Прикрасьте свіжим базиліком і подавайте гарячим з хлібом або грінками.